Demo

Waar komt de Bloody Mary vandaan?

Door Tom Thomassen,

in Achtergrond

Bloody Mary is een klassieke cocktail die geliefd is bij velen over de hele wereld. Maar waar komt deze cocktail eigenlijk vandaan? Er zijn verschillende verhalen en mythes over de oorsprong van de Bloody Mary, maar er is geen definitief antwoord.

Mythe #1

Een van de meest populaire verhalen is dat de cocktail in de jaren 20 van de vorige eeuw werd gecreƫerd in Harry's New York Bar in Parijs. Fernand Petiot, de beroemde barman van de bar, beweerde dat hij de Bloody Mary voor het eerst maakte door wodka en tomatensap te mengen. De cocktail werd in eerste instantie Red Snapper genoemd, maar werd later hernoemd naar Bloody Mary vanwege de pittige smaak.

Mythe #2

Een andere mythe is dat de cocktail werd bedacht in de jaren 30 in de King Cole Bar in het St. Regis Hotel in New York City. Volgens deze legende maakte de barman Fernand Petiot de cocktail voor de beroemde actrice en socialite Mary Pickford, die bekend stond om haar pittige persoonlijkheid en rode haar. De cocktail werd toen Bloody Mary genoemd ter ere van haar.

Populair over de hele wereld

Ongeacht de oorsprong van de Bloody Mary, is het duidelijk dat deze cocktail populair is geworden vanwege de unieke mix van hartige smaken en pittige specerijen. De basis van de cocktail is tomatensap, maar er zijn veel variaties op de klassieke Bloody Mary, zoals toevoegingen van Worcestershire-saus, citroensap, zout, peper en zelfs olijven of garnalen. De Bloody Mary is een veelzijdige cocktail die nog steeds populair is bij bartenders en drankliefhebbers over de hele wereld.

Cocktails

Terug naar overzicht